Zuid- Vietnam - Reisverslag uit Hoi An, Vietnam van Gijs en Leonie Vermeer - WaarBenJij.nu Zuid- Vietnam - Reisverslag uit Hoi An, Vietnam van Gijs en Leonie Vermeer - WaarBenJij.nu

Zuid- Vietnam

Door: Leonieengijs

Blijf op de hoogte en volg Gijs en Leonie

02 Juli 2005 | Vietnam, Hoi An

Het wordt zo langzamerhand een standaard eerste zin voor onze berichten, maar hier komt ie nog een keer:
Wat is het hier gaaf!

We zijn onze reis door Vietnam begonnen in het zuiden. Vanuit Phnom Penh in Cambodja hebben we een Mekong Delta Trip van drei dagen gedaan om zo in Saigon te komen. Dat was erg leuk. We hebben op twee plaatsen in de Mekong Delta geslapen en veel door Mekong Delta gevaren. We zijn gestopt om een fishfarm, ricefarm, wierrookmakeij en bonzaituin te zien. Erg leuk.

In Saigon (Ho- Chi- Minh- stad) zijn we drie dagen geweest. Daar zijn we onder andere naar de Cu Chi tunnels geweest. Dat is een ondergronds dorp vlakbij Saigon, waar mensen tijdens de oorlog in geleefd hebben. Het was erg interessant om daar te zijn en we konden zelfs in de tunnels en er doorheen lopen.
In Saigon hebben we een Open Busticket gekocht, die ons naar allerlei plekken in het land brengt wanneer we maar willen. Heel makkelijk, dus.

Met die bus zijn we na drie dagen vertrokken naar Mui Ne. Een dorpje dat bekend steet om zijn vissaus (stinkt!!!) en om zijn mooie zandduinen. Dat laatste was ook heel erg mooi. Van een bewoner van Mui Ne hebben we een dagje zijn brommer gehuurd en we hebben de zandduinen bekeken. Het was net de Sahara, echt geweldig mooi.

Na Mui Ne zijn we vertrokken naar Nha Trang. Daar zijn we vijf dagen geweest. De eerste dag hebben we een boottrip gedaan. We hebben gesnorkeld en heerlijk gegeten op de boot. Ook hebben we gedanst op de muziek van de Boyband van Tm- brothers ( crew), wat super- grappig was. Na deze " disco" was er happy hour. Dat hield in dat er een Floating Bar in het water was. Een man zat in een grote druifband met een krat wijn en iedereen kreeg een drijfband. Met onze voeten moesten we de "bar" vasthouden en kregen we gratis wijn, ananas en sigaretten. Gijs had een beetje teveel wijn gedronken en wilde de rest van de dag alleen nog maar slapen ;-)
De tweede dag heeft Gijs drie duiken gemaakt en is Leonie begonnen aan haar Open Water brevet. Na drie dagen heeft ze die gehaald en nu kunnen we lekker samen duiken!

Morgen vertrekken we naar Hoi An en zijn we alweer halverwege Vietnam.
Wat gaat de tijd toch snel.

(ps. net in Hoi An aangekomen. Je kunt hier voor een prikkie kleding op maat laten maken (paradijs!!) en we zitten in een hotel met zwembad en open dak en tv en gratis internet voor 4 dollar!!)

• 02 Juli 2005 - 13:48

Wim:

wat gaat de tijd toch snel, maar wat een prachtige verhalen nog steeds!

• 02 Juli 2005 - 15:53

Mama:

Wat leuk dat jullie samen kunnen duiken.Weer een prachtig verslag.
    Mama

• 03 Juli 2005 - 10:35

Ida Emke:

Hai leuk om te horen!~Ik ben nu met Heleen op Terschelling! Gezellig , maar het weer valt een beetje tegen.. Morgen gaan we paardrijden, en anders vandaag even wandelen!! Liefs, IE

• 07 Juli 2005 - 07:18

Hennie:

Jullie komen in steeds luxere hotels terecht. Straks moet je daar natuurlijk wel weer van afkicken. Niks zwembad en open dak aan de Steentilstraat! Er zal wel een hele nieuwe garderobe mee naar huis komen als het zo goedkoop en bijzonder is. Leuk hoor, ben benieuwd.

• 08 Juli 2005 - 08:33

Linda:

He leonie,
    wat een leuke verhalen.
    Ben gewoon jaloers op jullie.
    Geniet er van.
    X Linda

• 09 Juli 2005 - 09:12

Wim:

nu ook nieuwe foto's bij het bericht. Is het beeld voor ons nog completer! Ook jullie zelf in beeld. Weten we even weer hoe jullie er ook weer uit zien. Wel wat smalle gezichtjes gekregen?

• 12 Juli 2005 - 13:12

Anke:

Beetje laat zie ik jullie site voor 't eerst! Mooi die foto's en verhalen... Leuk om weer met je gesproken te hebben!Lekker genieten nog, want voor je het weet zitten jullie weer in Fryslan!

Dikke tut

• 15 Juli 2005 - 14:06

Coen En Michelle:

Jullie zitten toch niet in Grassland voor 4 dollar???? Wij hebben 7 betaald voor die klere zooi. Over klere zooi gesproken... nog iets laten maken? Wij vliegen de 25e naar Borneo.
    Die site van de transsiberie express heb ik helaas voor jullie niet meer kunnen achterhalen. Nog veel plezier en we kijken uit naar jullie verhaal over Sapa.