Eerste Indruk - Reisverslag uit Kunming, China van Gijs en Leonie Vermeer - WaarBenJij.nu Eerste Indruk - Reisverslag uit Kunming, China van Gijs en Leonie Vermeer - WaarBenJij.nu

Eerste Indruk

Door: Leonieengijs

Blijf op de hoogte en volg Gijs en Leonie

21 Juli 2005 | China, Kunming

Zo, hallo China!

Wat een andere wereld!
De eerste indruk van China is toch wel een berichtje waard. We zijn hier nog maar drie dagen, maar toch.

China is heel anders dan de rest van Zuid- Oost Azie.
We zijn nu in Kunming. Kunming is een stad met vier miljoen inwoners. (nee, dit is geen typfout!)Je zou zeggen dat dit veel lawaai en rotzooi oplevert, wat wij ook verwachtten, helemaal na Hanoi. Maar niets is minder waar. Aangezien Azie minstens zo veel brommers als mensen telt, hadden we in deze stad veel lawaai verwacht. Maar de brommers lopen hier op electriciteit en zijn echt muisstil! Bijna gevaarlijk, omdat we inmiddels gewend zijn ze te horen aankomen met hun getoeter en geronk....!
Kunming is net Las Vegas. Overal neonlichten en enorm grote billboards met allemaal (westerse) reclame erop. Het is hier net Amerika of Europa met Mac Donald's, KFC, Nike, Vero Moda en Philips. Ook meneer Heineken is goed vertegenwoordigd.

Kunming is een erg schone en stille stad, maar we hebben de Chinezen ook al van een andere kant leren kennen!

Om een voorbeeld te noemen; de toiletten.
Toiletten zo mag het eigenlijk niet eens heten. Het is een stenen hok met een goot erin. Voor die goot moet je gaan hurken en ga je gang! Niks privacy, niks deuren of doorspoelen, alles blijft daar lekker liggen en je wordt met iedereen zijn viezigheid geconfronteerd.... Het ligt daar letterlijk weg te rotten en je zit/shit met je neus in de maden. Sorry voor dit ranzige verhaal, maar dit soort dingen horen ook bij de reis en willen we graag met jullie delen. ;-)
Verder roggelt iedereen heel erg hard en de vrouwen doen lekker mee. Soms is het slalommen geblazen om de spuug van anderen heen en we verbazen ons er nog steeds over dat nog nooit iemand het heeft gepresteerd om op onze voeten te tuffen. want ze kijken niet eens WAAR ze spugen!
Ook hebben de kleine kinderen hier gaten in hun broek, dus ze hoeven hun broek niet meer naar beneden te trekken en laten zich dan ook gewoon lekker gaan op straat. (wij laten onze hond toch niet eens op de stoep poepen?!)
Al met al een hele leerzame en interessante ervaring!

We willen bij deze ook graag even laten weten dat ons pakket uit Kuching ein-du-luk is aangekomen!! We zijn heel erg blij!

• 21 Juli 2005 - 21:23

Mirjam:

Ja... wat moet ik zeggen. Ff wennen denk ik voor jullie!

• 22 Juli 2005 - 07:09

Wim::

Dit hoort er inderdaad ook bij. 's Lands "wijs" 's lands eer, maar geef mij maar Europa.........Toch weer een fijn verslag. Het pakket is er en er zitten hele leuke dingen in!

• 27 Juli 2005 - 12:42

Mama,papa:

ja dat is wel heel ranzig,maar alles went zeker.liefs mama

• 31 Juli 2005 - 00:25

Aafra:

Leo, nu je dit gewend bent, mag ik dan nu eindelijk gewoon in de kleedkamer wc's poepen?