Het begin
Door: Leonieengijs
Blijf op de hoogte en volg Gijs en Leonie
16 September 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Nadat we twee dagen in Sweet Old London hebben door gebracht, vertrok op 13 spetember onze vlucht richting JFK, New York. We vlogen met Richard Bransons Virgin Atlantic en wat heeft hij ons verwend. Video on demand, kussentjes, ijsjes en mooie stewardessen.
Na een paar films gekeken te hebben, waren we al aangekomen in New York. Omdat JFK 24 miles buiten The Big Apple ligt, moesten we nog met de airtrain en metro totaan ons hostel. We waren op dit moment nog echte packbackers. Ik had een backpack van 23 kilo op mijn rug en Leonie moest 19 kilo tillen/kruipen. We hebben namelijk ook kampeerspullen meegenomen, want zodra we onze auto hebben opgehaald is het de bedoeling om zoveel mogelijk State Parks op te gaan zoeken.
Direkt op het metroperron werd ons al hulp aangeboden hoe we het beste naar Upper Manhattan konden komen. De Subway in NYC zit toch iets lastiger in elkaar dan de Underground in London. In London ga je ook echt diep onder de grond terwijl je in NY de metro gewoon hoort rijden wanneer je op straat loop.
Ons hotel /hostel ligt vlak naast Central Park, wat iedereen hier gebruikt als running track of dog run.
We hebben dit park doorkruist richting 59th Avenue bij het beroemde Plaza Hotel en de Apple Shop. Hier vielen we met onze neuzen in boter, want Dr Phill was ´taking it to the streets`. Hij deed opnames midden op dit drukke kruispunt. De New Yorkers keken hier niet zo van op en hierdoor konden we erg dichtbij komen en waren we onderdeel van zijn show! Geen idee wanneer het in Nederland wordt uitgezonden, dus vanaf nu gewoon iedere aflevering kijken!
Naast het opdoen van een eerste indruk was een belangrijk doel vandaag een Tom Tom aanschaffen en een mini laptopje (hij doet het goed). De tom tom is echt een investering in onze relatie, helemaal gezien het feit dat we de auto in Downtown Manhattan moesten ophalen.Het was wel een enorme kick om dwars door Manhattan en het Central Park te rijden richting het noorden, New England.
Bij de Visitors Centre van Connecticut hebben we een aantal kaarten en travelcoupons opgehaald en we hadden toen al snel Hammerset State Beach Park in ons vizier. Een super mooi park aan de kust. Op slechts 2-3 uur rijden van de Big Apple ben je in het oude Amerika beland met mooie grote houten woningen en pick- up trucks. De mensen zijn hier zonder uitzondering allemaal heel erg vriendelijk en behulpzaam.
Ze vinden het allemaal heel erg `exciting´ dat we uit Nederland komen en onze `trip- of- a- lifetime ´ maken.
Take care!
16 September 2009 - 19:33
Marije:
Heey wereldreizigers!Ziet er heel leuk uit allemaal!Hhaha Hakeem en ik moesten erg lachen om dat Dr. Phil verhaal, hoop dat we het hier te zien krijgen!Veel plezier dikke kus! -
16 September 2009 - 20:05
Marleen:
hey wereldreizigers......hmm ver weg van de betaalpakketjes, pensioenacties, targets en spaaracties, hahaha. Leuk om te lezen....zal ik zeker blijven doen.
m -
16 September 2009 - 20:35
Mirrie:
Super om te lezen dat jullie het fijn hebben! Enne.. inderdaad: altijd blijven lachen!
Liefs Mir -
17 September 2009 - 18:19
Mammalies:
HOI lieve 'broer' en zus!
Wat heerlijk om zulke mailtjes en berichtjes van jullie te krijgen! Fijn fijn fijn.
Miezl -
18 September 2009 - 06:07
Ben & Sara:
Wow, dr. Phill.... toch niet op de stoel gezeten hé?! ;-)
Cool NYC! Lot's of Starbucks! :-) :-)
Enjoy! -
18 September 2009 - 06:10
Emmie:
Hallo Leonie en Gijs
Wat een belevenis, nu al!
Wij hebben gister net de tickets geboekt voor Vancouver, 14 feb tot 2 maart. We ezen jullie reisverslagen wel tot dan liefs emmie -
19 September 2009 - 16:09
Jellie:
Hey Gijs en Leonie,
Leuk om jullie avonturen te volgen!
Ik ben ook naar Thriller Live geweest in Londen. Hoe vonden jullie de show?
Blijf jullie volgen!
Groetjes vanuit Groningen -
20 September 2009 - 13:47
Anouk En Stanley:
Hey Gijs en Leo! Zo te lezen hebben jullie al weer van alles meegemaakt, haha...Klinkt goed allemaal. Wij zijn net terug gekomen van een weekje Sardinie. Bijna net zo'n spannende ervaring als NYC ;)
Houden jullie in de gaten, liefs Anouk en Stanley -
21 September 2009 - 19:06
Frans:
Ff korte reactie: leuk geschreven G&L! Ik waande me al helemaal in the big apple...ik blijf't herhalen: -njoy-!Gr.F.
P.S>:hopelijk lukt het jullie om Jason op tijd te bereiken voordat jullie in toronto zijn iig. tel.nr. heb ik naar gijs gemaild -
22 September 2009 - 10:24
Nathan:
Nu al zoveel gedaan en wat een plaatjes hebben jullie al geschoten. We houden jullie via de site in de gaten! hebben trouwens skype geinstalleerd, maar konden jullie niet vinden. Misschien andersom. Geniet van elkaar en de omgeving en pas goed op elkaar. Heel veel liefs Nathan en Mirjam. Tot het volgende bericht. -
22 September 2009 - 19:11
Wim Winkel:
Hey Mirjam en Nathan
Leonie en Gijs zijn op skype te vinden onder:
Leonieengijs -
22 September 2009 - 19:39
Mirjam:
Gevonden hoor meneer Winkel! Bedankt voor de tip!
Groetjes Nathan & Mirjam -
26 September 2009 - 20:15
Iede Brouwer:
Hoi Leonie,en Gijs natuurlijk,
Wat een belevenissen,meer dan fantastisch!Bij de volgende vlucht even informeren naar de nationaliteit van de piloot;indien Argentijns dan even bellen!
Iede,Rinske,Mathys en Jildou. -
27 September 2009 - 16:20
Dennis:
Ik weet het, ik ben een dagje te vroeg, maar Gijs, alvast gefeliciteerd met je verjaardag! -
28 September 2009 - 08:21
Pers. ING Drachten:
Gijs,
als personeel van ING kantoor Drachten, willen wij je van harte feliciteren met je verjaardag! Nog een goede reis en voorspoed samen.... -
28 September 2009 - 11:04
B&s:
Hey Gijsie,
Van Harte met je verjaardag! Groeten vanuit Duitsland....ook een klein reisje... ;-)
28 September 2009 - 11:47
Stanley En Anouk:
Hoi Gijs,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!Hebben jullie ook nieuwe telefoonnummers waarop we jullie kunnen smsen? Veel plezier vandaag, drink er lekker een borrel op.
Groetjes Anouk en Stanley -
28 September 2009 - 14:08
Emmie Cupido:
Weer leuke foto's, vooral de walvis! Maar Gijs vooral gefeliciteerd met je verjaardag! Liefs en groeten vanaf een warm Gran Canaria Emmie -
28 September 2009 - 19:32
Ineke En Wouter:
Gijs van harte gefeliciteerd! Leuke foto's, en wij zijn benieuwd naar jullie volgende reisverslag! Gr. Ineke en Wouter -
30 September 2009 - 08:31
Lotte:
Jeetje wat ben ik blij dat jullie nog in de USA zijn zeg, want jullie volgende stop is nu echt een ramp na de tsunami daar!! Wat ben ik blij dat jullie op dat moment daar niet waren zeg! Ik lees dat jullie ieder moment genieten en dat is heerlijk om te lezen.
Mis je wel hoor Leo, maar dat is goed. Dat betekent dat je aan iemand denkt die je graag ziet!
Nou voorzichtig en tot snel, hihi.
Liefs Lot en Roos