Canada - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Gijs en Leonie Vermeer - WaarBenJij.nu Canada - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Gijs en Leonie Vermeer - WaarBenJij.nu

Canada

Door: Leonieengijs

Blijf op de hoogte en volg Gijs en Leonie

11 Oktober 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Nieuw land: Tijd voor een nieuw verslag! Wat een kick, toen we op 2 oktober de douane van Canada naderden... in de auto!! Meestal als je in de auto de grens over gaat, is dat naar Duitsland, Belgie of in ons geval Kroatie. Maar met de auto de grens van de VS naar Canada oversteken, dat was toch wel een hele nieuwe ervaring.Al leek het wel een beetje alsof we Frankrijk binnen reden. Omdat we in Québec binnenkwamen, stond alles in het Frans aangegeven. Aparte ervaring, zo midden in Noordamerika. Gelukkig hoefde niet onze hele auto leeg gehaald, we mochten gewoon doorrijden. Andersom, van Canada naar de VS, zou het nog wel eens een ander verhaal kunnen worden.
We gaan het morgen meemaken, want dan eindigt ons Canada- avontuur alweer.

Vrijdagavond zijn we, na Montréal te hebben bekeken, naar Gijs zijn neef Harold en zijn vrouw Rebecca gereden in Ottawa. Daar stond ons een warm welkom door zes kids te wachten, en een basement, helemaal voor onszelf. Fijn om weer even in een huis te zijn en fijn om bij familie te zijn. We hebben veel leuke dingen met de kids gedaan, zoals appels plukken op een appelboerderij, fietsen en hutspot maken. Ottawa vonden wij een hele gave stad, en kreeg door dit familiebezoek natuurlijk helemaal een extra dimensie. Vandaar dat we pas na 5 dagen onze biezen weer hebben gepakt en, toch wel een beetje met pijn in ons hart, wegreden bij de Vissers.

Gelukkig stond daar alweer een geweldige highlight op ons te wachten, namelijk Toronto met zijn CN Tower, het op 1 na hoogste gebouw ter wereld!. Daar hebben we die avond romantisch gedineerd in de toren zelf, in een ronddraaiend restaurant, aan het raam. Wat een geweldige manier om een stad te bekijken: aan een heerlijke zalmfilet, met de skyline die aan je voorbij trekt. 72 minuten deed het restaurant er over om 360 graden te draaien en we hebben de stad zowel met licht als in het donker met alle lichtjes op de achtergrond aan ons voorbij zien gaan. Deze ervaring kwam na het whalewatchen toch wel met stip op nummer twee.

Maar dat was vóór vandaag.....
As I speak zijn we namelijk in Niagara. Jawel, die van de Falls. WAUW!! Het is niet voor niets dat 12 miljoen mensen hier jaarlijks naar toe gaan! Wat een overweldigend natuurschoon!! Een boven nog zo´n kalme rivier, die bij de Falls ineens met 65 km/h naar beneden stort.
In een boot zijn wij, met poncho aan, tot vlak bij de Canadese watervallen gevaren. Wat een geweld en wat een water!!! De foto´s spreken voor zich.
Mochten de watervallen je gaan vervelen ( wij kunnen het ons niet voorstellen), dan zijn hier nog genoeg andere dingen te doen. Amerika zou Amerika niet zijn als ze deze attractie niet volledig uit zouden buiten. Casino´s, wildwaterparken, gokhallen, Imax Theatres, je vraagt je bijna af of de watervallen wél echt zijn.
Ondanks deze poespas hebben de Niagara Falls het Whalewatchen toch wel van de eerste plaats gestoten. Het was het in één woord fantastisch!

We zeggen het zo vaak tegen elkaar: Nog maar een maand weg en nu al zo veel mooie dingen gezien... En tegelijkertijd: We zijn alweer een maand weg!!! Er ligt nog zo veel moois op ons te wachten!
Daarom vervolgen we morgen onze reis naar het zuiden. Op weg naar een ander soort VS en warmer weer. Want zoals je op de foto´s kunt zien, beginnen we een beetje bleekjes te worden en daarvoor hebben wij Nederland natuurlijk niet verlaten!!

Morgen gaan we down South!

• 11 Oktober 2009 - 07:40

Jasperina:

WOOOOW!! wat een te gek verhaal weer. Nu mis ik nog even wat fotoos. De Visser familie en de CN Tower maar ook die prachtige Niagara falls!
    Een maand weg en al dingen gezien waar je een heel jaar op kunt teren....en dit is nog maar 1/12e!!

Liefs

• 11 Oktober 2009 - 08:05

Jelly:

Zó, die walvissen worden zo maar van de eerste plaats gestoten! Alsof het niets is ;) Waarschijnlijk zullen jullie je top 3 nog vaak gaan bijstellen... :) Jaloers!! Have fun! Tút!

• 11 Oktober 2009 - 08:42

Tjerk:

geweldig en leuke beschrijving!!

• 11 Oktober 2009 - 10:07

Ge-anna:

tja... dan gaat het eigenlijk ook nog wel snel he?! al een maand aan de reis... leuk te lezen weer! ben benieuwd naar de rest alweer!
    tot gauw weer! liefs

• 11 Oktober 2009 - 13:26

EWSFM:

Leonie en Gijs

Heel veel plezier op jullie reis, geniet ervan

Groetjes vanuit een nat Nederland

Liefs Evelyne, Wim, Sterre, Finn en Merle

• 11 Oktober 2009 - 14:03

Mirrie:

Gaaf verhaal! We vinden het leuk om jullie verhalen te lezen en wil jullie zo graag zien op de foto... uploaden die foto's! hihi...

Have fun!

Liefs

• 11 Oktober 2009 - 14:41

Wim:

Wéér een schitterend verslag! Kunnen we hier als thuisblijvers een beetje warm van binnen worden, terwijl de regen bij bakken uit de lucht valt .....

• 11 Oktober 2009 - 18:03

Marije:

Geweldig om weer een nieuw verhaal te lezen!En WAUW wat een mooie dingen maken jullie mee!Liefs

• 11 Oktober 2009 - 20:21

Menita En Harry:

Leuk om jullie verslag steeds te lezen.
    Heel veel plezier.

dikke tut

• 12 Oktober 2009 - 06:31

B&S :

Gaaf man! Ziet er echt super uit! Als jullie traks in Brasil zijn, moeten jullie als het kan ook even langs Foz do Iquacu, dat zijn ook gave watervallen! Het geluid van dat gedonder van het water krijg je kippevel van :-)
    Trouwens gister nog de 4 mijl gelopen....ondanks mijn rugblessure nog 28 min. 26 sec. gelopen.... mag niet klagen.
    Enjoy!

• 12 Oktober 2009 - 06:53

Jasperina:

Hee!
    Fotoos, jaaaaa. Wat een gave plaatjes weer zeg. Ik moest wel lachen om de Dutch Groceries en wat een lieve kindertjes. Die Niagara falls zijn wel echt magisch.
    Alles weer supermooi

• 13 Oktober 2009 - 23:28

Ellen En P.J.:

Vanuit een zonnig down under: Hi guys!!!
    Wat een super reis verslag!!!!! Kunnen jullie wel je beroep van maken...
    Blijf vooral genieten. Er is nog zoveel moois te zien op de wereld.
    Take care en kus,
    Ellen en P.J.
    p.s. Hi Mir en Lot. xx

• 14 Oktober 2009 - 03:42

Leonieengijs:

Hoi reagluurders,

Dank jullie wel voor de reacties. Erg leuk! We hebben net twee filmpjes geplaatst die het bekijken waard zijn. Bekijk het filmpje van de dolfijnen tot het einde!
    Helaas is er maar plaats voor twee, dus we zullen ze regelmatig verversen.

Vanuit een zonnig South Carolina!

Liefs,

Leonie en Gijs

• 15 Oktober 2009 - 14:16

Anouk En Stanley:

Hey guys,
    Leuk om jullie verhalen te lezen en de foto's te bekijken. Jullie dinertje zag er indd romantisch uit. Jeetje, jullie maken wat mee. Wij zijn druk met de verwerking van de 4mijl bestellingen nu...en met mijn nieuwe nichtje. Ze is maandag geboren; Keira Erin Louise, en ze is heeeel lief, haha.
    Groetjes van ons!

• 16 Oktober 2009 - 08:11

Frans:

Time flies he?!alweer in SC!?jullie houden de vaart erin iig. Mooie foto's btw. En jammer dat t niet gelukt is dat Jason jullie in
    t-town ging rondleiden maar op jullie foto's is te zien dat jullie hem helemaal niet nodig hadden;)Toen ik daar was konden we de cn tower niet in vanwege die mega grote stroomuitval destijds...echt wat gemist zie ik. Njoy! en tot de volgende knoop/keer/mail/sms/fax/duif whatever it may be..:)

• 18 Oktober 2009 - 10:12

Marieke:

He Leonie en Gijs,

Wat een natuurgeweld die falls, ziet er echt schitterend uit. We hebben ook nog een boel landen op ons lijstje staan maar die lijst wordt door jullie verslagen en foto's alleen maar langer en langer. Misschien toch ook maar eens een jaartje de biezen pakken :-)!
    Maar voorlopig genieten we nu dus eerst zo maar eventjes van jullie fantastische verhalen, het is net alsof we bij jullie achterin de rugzak zitten en af en toe even een blikje meewerpen ;-)!

Geniet lekker van het zuiden met hopelijk iets warmer weer :-) wij zien uit naar jullie volgende verslag!

Groetjes Marieke & Jeroen

• 22 Oktober 2009 - 02:42

Harold Visser:

Leuke verslag! Jullie zijn hier altijd welkom. (en ook de rest van de familie in Nederland!)

• 22 Oktober 2009 - 09:36

Wouter:

Dag gijs en leonie,

Wat ziet het er allemaal geweldig uit zeg.en dan te bedenken dat jullie nog maar net met je reis bent begonnen. genieten maar groet w,s en i