Ecuador - Reisverslag uit Vilcabamba, Ecuador van Gijs en Leonie Vermeer - WaarBenJij.nu Ecuador - Reisverslag uit Vilcabamba, Ecuador van Gijs en Leonie Vermeer - WaarBenJij.nu

Ecuador

Door: Leonieengijs

Blijf op de hoogte en volg Gijs en Leonie

18 November 2009 | Ecuador, Vilcabamba

Ecuador!

Ik moet het weer even kwijt: Ik type dit berichtje aan de oever van het zwembad van ons hotel in Vilcabamba in het zuiden van Ecuador.
Het is wel heel erg fijn om een eigen laptopje te hebben. Eigenlijk gewoon een eerste levensbehoefte;-).
Vilcabamba staat bekend om zijn relaxte karakter. Het is een klein slaperig dorpje in een prachtige vallei. Het trekt dan ook
van die ´echte´ backpackers aan. Het type dat zich nooit meer scheert en doucht. Je hebt hier wel echt veel van die ongewassen lui die
volledig opgaan in hun zwe(r)versbestaan, op blote voeten rondlopen en de hele wereld vanuit hun hangmat doorhebben. Ze hebben veel kritiek op de VS,
terwijl wij er nog niet helemaal van afgekickt zijn. Ons I love NYC shirtje laten we dus nog maar even in de tas zitten.

We zijn alweer 13 dagen in Zuid Amerika. Het begon in Quito. Omdat dit voor ons de eerste aanraking met Zuid Amerika was, zijn we hier 4 dagen
gebleven hoewel je voor de bezienswaardigheden aan een dag genoeg hebt. Het is op een aantal oude gebouwen niet echt de moeite waard.
Wel leuk met een Australier, 2 Zwitsers en andere Nederlandse op stap geweest in het gevaarlijke nieuwe gedeelte van de stad.
Het viel ons op hoe vaak we gewaarschuwd werden voor diefstal en beroving. De grote steden in Zuid Amerika zijn zeker na zonsondergang niet geheel
veilig voor de gringo, zo blijkt.
Verder zijn we naar het verplichte Mitad del Mundo (Evenaar) gegaan waar we wel interessant proeven hebben gedaan. We hebben de berg beklommen met een kabelbaan
en zijn in de torens geklommen van de kathedraal. Na vier dagen waren we wel gewend aan de hoogte en hadden we veel zin om meer van Ecuador te zien.
Op naar Banos, wat echt een superplaatsje is. Hier was echt van alles te doen. We zijn naar Thermen gegaan gesitueerd onder een waterval. Het hete bad werd opgewarmd door de vulkaan, en het koude door de waterval, Banos lag aan voet van deze beide natuurextremen. De volgende dag met een
mountainbike een hele gave route afgelegd langs extreem veel watervallen. Echt heel erg mooi. Met primitieve kabelbaantjes zijn we boven de watervallen langs gegaan, via grotten er achterlangs en we hebben eronder gezwommen. Hoewel het een fiets was, waardeerden we het enorm dat we ons eigen vervoer hadden.
Daarna hebben we een jungletrek van een dag gedaan. Dit is te kort om echt in het ´primary forest´ te komen, maar nog steeds erg leuk.
We hebben een apen opvang refugee bezocht, watervallen, gekanoed en gevist met mijn blote handen en als toetje een supermooi uitzichtpunt waar je kon slingeren aan een nepliaan.
De volgende dag hebben we geraft op de wilde Rio Pastaza.
We willen de gang er wel inhouden, aangezien we 24 januari in Rio moeten zijn en dat op de kaart nog wel behoorlijk ver weg is. Dus
op weg naar Cuenca. Een leuke stad, maar ook weer heel erg oke om de smog van al die dieselauto´s na een dag weer achter ons te laten.

Nu doorgehobbeld in de Andes naar Vilcabamba richting de grens met Peru. We hoopten op een tweede Banos, maar het is een beetje een
hangplek voor verveelde backpackers. Gisteren hebben we een paardrijtocht gemaakt de bergen in, naar alweer een mooie waterval.
We hadden het wel te doen met de paarden die behoorlijk aan de bak moesten, de bergen op en af. Terug was die van mij dan ook enthousiaster (hij rook de stal!) en soms bijna
niet meer te houden. In NL is het na les 10 pas in galop, maar hier doen ze daar niet zo moeilijk over. Het ging best lekker alleen
spierpijn komt altijd een dag later.

We gaan hier in Zuid Amerika telkens meer richting het regenseizoen alleen daar is in Ecuador nog niet zoveel van te merken.
Ze klagen hier over te weinig regen en dit heeft gevolgen voor de stroomvoorziening. Het meeste wordt namelijk opgewekt door middel van hydro-electriceit.
Gevolg is dat er de afgelopen dagen telkens voor een aantal uur geen stroom is.

Vanavond gaan we met de nachtbus de grens over naar Peru richting de kust waar we dan weer een beetje kunnen bijkomen.

Tot in Peru!

Gijs en Leonie

• 18 November 2009 - 19:59

Peter Sennema:

Hallo Gijs en Leonie,

ik keek al een tijdje uit naar jullie nwe verslag, ben dan nu dan ook de eerste...kijk uit naar de nwe foto's!

• 18 November 2009 - 20:15

P.j. En Ellen:

Wat een adventures!!
    Fantastisch, wat doen jullie veel, en wat zien jullie er goed uit.
    Geweldig om steeds de reisverslagen te volgen.
    Wij zijn ook weer terug na een paar super weken L.Kawi. Ze verheugen zich nu al op jullie komst haha.
    Blijf genieten.
    Liefs, Ellen en P.J.

• 19 November 2009 - 07:54

Anneke En Rob:

Hey Leonie en Gijs,

Wat een superreis maken jullie en wat een indrukken doe je op. Geniet ervan zodat wij met jullie mee kunnen genieten.

Anneke en Rob

• 19 November 2009 - 08:28

Hennie:

wat weer een ontzettend leuk verslag en prachtige foto's! Die van het health steam bath zijn ook bijzonder grappig. Ik kijk uit naar Peru!

• 19 November 2009 - 09:51

Wim:

hennie en ik zijn het (weer) helemaal eens. Wat super !!

• 19 November 2009 - 12:18

Frans:

tsjongejonge Gijssie en Leo, wat een gave foto's! Ik dacht dat jullie a/h tokkelen waren maar jullie hingen dus met een liaan boven die vallei?! ben wederom jaloers!

Maar goed, have fun in Peru en we'll keep in touch

• 20 November 2009 - 13:44

Lotte:

Hoi Gijs en Leonie!

Ik weet niet of de receptie van het hostel in Quito mijn briefje nog overhandigd had?
    Jammer dat ik jullie niet meer gezien heb voordat ik in het vliegtuig stapte... Was in ieder geval erg gezellig om te stappen samen en verstandig dat jullie eerder naar huis zijn gegaan :)
    Geniet van jullie reis nog en voor S-A tips oid kun je me mailen op lottehogeboom@gmail.com!

• 20 November 2009 - 22:49

Jasp.:

Hee leuke lay-out

• 22 November 2009 - 19:19

Emmie En Tjebbe:

Het is niet echt een reactie maar meer om te vertellen dat we opa en oma zijn geworden van Bram, 7 pond alles gezond.liefs en groeten emmie

• 23 November 2009 - 07:03

Lianne:

He Gijs en Leonie,

Leuk dat jullie ook proefjes op de evenaar hebben gadaan! wij vorig weekend ook maar dan in Kenia! wat een toeval. Als ik jullie verhalen lees dan krijg ik ook de reis kriebels ondanks dat ik in het donkere Afrika zit. Ik ben al bijna op de helft van mijn werk gedeelte. over 3 weken is Frans hier al en beginnen we aan onze 2 weken vakantie. We blijven jullie volgen. doet me erg goed jullie foto's te zien ;)
    liefs

• 02 December 2009 - 07:59

Jasperina:

We wachten vol ongeduld op een mooi nieuw verslag met plaatjes
    :-)

• 05 December 2009 - 15:39

Dori Knuffeltante:

Hoi Leonie en Gijs.
    Superleuk om jullie verslagen te lezen!! Wat zijn jullie een bofkonten dat jullie dit allemaal mogen mee maken! En wat hebben jullie groot gelijk dat jullie dit doen!!Ik ga zéker vaker lezen hoe het jullie vergaat. Geniet, en pas op jezelf.
    Kus. Dori.